Naturex

Ayurveda masaža
Napisao Administrator
petak, 18 januar 2013 01:48

ayurvedaAyurveda ili “Umeće življenja” je filozofija i tradicionalna medicina, nastala u Indiji pre nekoliko hiljada godina. Govori o postizanju dugovečnosti uz pomoć mudrosti i potpune brige o nama samima.

Danas je našla primenu u Evropi i Americi, uglavnom kroz masažu, biljna pakovanja tela i preporuke o dijeti, dok se izbegava prepisivanje originalnih ayurveda lekova (koji imaju sličnosti sa homeopatijom).
Bolest se, po ayurvedi, shvata kao neravnoteža i insistira se na značaju očuvanja zdravlja, odnosno prevenciji.

Drevna kultura Istoka i očekivanja Zapada spojeni su u wellness programima ayurveda. Istočnjačka vekovima stara mudrost kombinovana modernim dostignućima u kozmetici sadržani su u ayurveda programima.

Postiže se, kako osećaj duhovnog blaženstva i uravnoteženosti, tako i isti takav efekat na koži lica i tela. Ayurvedskom masažom se harmonično deluje na kožu i na druga čula i na taj način se stabilizuje i obnavlja energija u telu. Masaže lica i tela su nezaboravan doživljaj za sva čula. Masaža je specifična jer je krojena po klijentu, odnosno zavisi od njegove duše (Vata, Pitta, Kapha). Ayurveda je uticala na tradicionalnu tailandsku (Thai) masažu.

Poslednje ažurirano petak, 18 januar 2013 01:56