Naturex

Orang - Malu masaža
Napisao Administrator
petak, 18 januar 2013 02:36

orang-malu masažaOrang-Malu je jedna forma masaže koja nam dolazi sa istočnog kontinenta i pomaže da se uspostavi ravnoteža izmedju tela i duha.
Temelji ove masaže nalaze se u filozofiji koja se nalazi u drevnom kipu „Orang-malu“. On je indonežanskog porekla, a simboliše skromnost, snagu,energiju i krug života.

Pored opuštajućih manuelnih tehnika masaže, u Orang-malu tehnici se koriste drveni rolovi (kayu’s) koji su različitog oblika i veličine, tako da mogu da prate sve linije tela. Pored toga što pospešuje oslobađanje i eliminaciju štetnih materija iz mišića, Orang-malu ima veoma pozitivan uticaj na disanje, organe za varenje, cirkulaciju krvi i na rad limfnih žlezda.

Ova jedinstvena masaža vam vraća snagu, energiju i stvara osećaj opuštenosti, tako da se apsolutno preporučuje za telesno i duhovno opuštanje.  

LEGENDA O ORANG-MALU

orang-malu masažaLegenda o Orang-malu nalazi svoje poreklo na Indonežanskom ostrvu Java. Kasnije, pod uticajem seoba naroda, legenda je preseljena na Bali. Poreklo legende je u priči u kojoj se Buda stidi za sve strahote u svetu.

To je razlog što je Buda izabrao ovaj savijeni položaj za meditaciju. On se povlači u sebe i samim tim nalazi slobodu, mir u sebi i sreću.

Ime Orang-malu znači: „stidljiv čovek“. Po legendi, Malu znači „skromnost“. Orang Malu se odnosi na skromnost, na onoga ko je povučen u sebe, na krug života bez početka i kraja, na skrivenu unutrašnju snagu, sabranost i svest.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 11 februar 2013 11:20