Naturex

Parcijalna masaža - leđa
Napisao Administrator
petak, 18 januar 2013 02:52

parcijalna masaža leđaNajveći broj klijenata se upravo žali na bolove u predelu leđa, što zbog nepravilnog držanja tela još više zbog kontinuiranog dugog sedenja i rada za računarom.
Problemi mogu biti raznoliki a obično počinju sa blagim bolovima u regiji ramena, kasnije se bol spušta duž kičme do lumbalne regije i penje duž vrata do glave. Javljaju se tegobe u vidu bola,lošeg spavanja,ograničenih pokreta, muke i glavobolje,bolovi u laktu pa sve do šake...

Ako se ovakvi simptomi zanemare akutna stanja prelaze u hronična što može dovesti do višednevnih ukočenja, slabe pokretljivosti čak i nekih težih oblika neuropatija.
Slaba prokrvljenost mišića zbog nedovoljne akivnosti klijenta kao i upale određenih nerava mogu predstavljati uporno ponavljajuće bolno stanje koje se naglašava u periodu hladnih i vlažnih dana u godini i ometaju klijenta pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

Parcijalna masaža-leđa traje 30min,pored ručne masaže određenim preparatima koristimo i bioptron lampu, parafin, forezu, tople herba jastučiće...
Masažu je potrebno ponavljati dva do tri puta nedeljno dok se otklone tegobe a zatim nastaviti sa održavanjem jedanput nedeljno. Uz masažu klijentu se preporučuje i upražnjavanje određenih vežbi.

Poslednje ažurirano ponedeljak, 11 februar 2013 11:19