Naturex

Tretmani tela
Napisao Administrator
četvrtak, 31 mart 2011 11:23

tretmani preoblikovanja tela- Ch tretman detoksikacije i u borbi protiv edematoznog celulita
- AF tretman-protiv naslaga masnoće
- CH Chrono - za žene posle 40te god
- Bomba tretman-topljenje masnoća i minimalizacija celulita
- R tretman- zatezanje kože i potkožnog veziva
- Tretman za buduće mame-hranjenje i stimulacija elastičnosti kože
- Tretman za smanjenje obima stomaka
- Tretman za regulaciju prekomerne nadutosti stomaka
- Ajurvedski piling i maska za telo
- Enzimski piling
- Vanila piling tela
- Marma terapija stopala
- Modeliranje i učvršćivanje grudi dekoltea i vrata
- Hiperdreniranje u poslednji minut-tretman tela sa veoma brzim efektom
- Tretmani tela za celulit nastao kao prsledica disbalansa hormona
- Polinezanski piling tela
- Gipsane bermude


Program preoblikovanja

Prirodno da nakon dobrog poznavanja ljudskog organizma kao i tehnika izvodjenja vrlo specificnih masaža u našem centru smo razvili i kompletan program preoblikovanja tela.
U ovom domenu možemo se pohvaliti veoma dobrim, i što je još bitnije, dugotrajnim rezultatima, a nadasve zdravim metodama. Bez upotrebe aparata, limfnom drenažom, masažom vezivnog tkiva i čitavom paletom različitih pakovanja za telo vrlo efikasno oslobadjamo klijene od neestetika tela.

Da bi ste znali sa čime se borite trebalo bi malo bolje upoznati se sa pojmom zvanim CELULIT.

anticelulit tretmaniCelulit je tipično ženski problem koji je pod kontrolom ženskih hormona, estrogena koji stimuliše enzime za nagomilavanje masnoće. Skoro sve žene su žrtve ovog problema. Veličina celulita zavisi od broja adipocitnih ćelija (masnih ćelija) koji je genetski determinisan
Čak i mršave žene, dakle ne gojazne, imaju celulit u predelu butina što im prirodno daje obline tela. Što se tiče ostalih delova tela celulit se nagomilava u manjim količinama i na vratu, grudima, na stomaku, na listovima, nadlakticama, ali takodje na butinama i na zadnjici. U telu se nalazi izmedju 5 i 25 milijardi masnih ćelija koje se nazivaju adipocite. Kod gojaznih osoba ovaj broj može biti dupliran. Veličina adipocita, zavisi od stepena gojaznosti i prirode masnih naslaga. Ona varira od 15 do 140 mikrona. Njihov volumen se sastoji  od masnih kapljica veoma bogatih trigliceridima. U zavisnosti od načina ishrane i režima fizičke aktivnosti ove ćelije mogu povećati ili smanjiti svoj volumen. Ishrana veoma bogata šećerima i masnoćom, udružena sa fizičkom neaktivnošću aktivira adipocite da nagomilavaju masnoću. To je proces koji nazivamo hipogeneza. Zdrava ishrana, udružena sa redovnom sportskom aktivnošću, aktivira adipocite da se oslobode zaliha masnih kapljica aktiviranjem procesa hipolize.

Celulit izaziva promenu, jednostavno kvarenje tkiva oko adipocita. Izaziva i nestajanje kapilara što čini da mreža kapilara za irigaciju tkiva bude mnogo lošija od stanja u normalnom tkivu. Molekuli neophodni za njihovo normalno funkcionisanje tako više ne mogu da dolaze do adipocita i do vezivnog tkiva koje okruzuje adipocite. Poremećaj irigacije (normalne prokrvljenosti i drenaže) dovodi do nagomilavanja nusprodukata metabolizma u masnom tkivu koji više ne mogu da se normalno eliminišu.

Kada govorimo o očvršćavanju vezivnog tkiva oko adipocita najčešće koristimo termin “tapaciranje”. Vlakna vezivnog tkiva gube svoju elastičnost, vršeći pritisak na kožu svojom čvrstinom i formiraju time izbočine i udubljenja na koži, koja su u stvari posledica tog tapaciranja. Koža koja sadrži celulit nije glatka. Njena hrapavost je posledica naizmeničnih naslaga vode i gomilica masnoće. Koža koja izgleda kao pomorandžina kora je posledica povećanja veličine adipocita, povećanja naslaga masnoće i gubitka elastičnosti vezivnog tkiva.

Masnoća - Prijatelj ili neprijatelj tela?

Malo masnoće je dobro za organizam, mnogo to je već problem. Kada govorimo o normalnim količinama masnoće ona je neophodna i igra veoma značajnu ulogu u organizmu. Masnoća štiti od hladnoće, u njoj se nalazi rezerva energije koja se redistribuira izmedju mišića, ali i jetre i mozga.
Masnoća takodje štiti od pojave šoka.
Poslednje ažurirano ponedeljak, 11 februar 2013 11:19