Masaže

masaza-cover

Istraživanja svedoče o neverovatnom efektu dodira i razmene biološke energije među ljudima a opet, tako često izbegavamo dodir. Verovatno je upravo u tome osnovno lekovito dejstvo masaže. Odavno je ustanovljeno da masaža popravlja raspoloženje, doprinosi normalizaciji krvotoka, povećava šanse za brže ozdravljenje. Masaža oslobađa telo napetosti i stresa, stimuliše ga i čini bodrijim, opušta mišiće, leči nesanicu i glavobolju. Dobra masaža pruža osećaj smirenosti, zadovoljstva i radosti, izazivajući tako dubinsko prestrojavanje u organizmu, u aktivnostima organa i sistema, i posledično, u čovekovom celokupnom stanju i ponašanju.

akupresura

Akupresura

Metoda slična akupunkturi, ali bez upotrebe igala. Tehnika uključuje pritisak na određene tačke da bi se oslobodili bola.
Akupresura ima za cilj da pokrene maksimalni protok vitalne energije Qi koja prema nekim verovanjima protiče kroz telo.

aroma-masaza

Aroma masaža

Klasična ručna masaža tela uz dodatak aromaterapije. Eterična ulja koriste se već 5.000 godina i predstavljaju eliksir života, zdravlja i lepote.
Dodavanjem aromaterapije znatno se povećava pozitivno dejstvo same masaže, jer se esencija ulja upija kroz kožu u krvotok za 7 sekundi, pa dodavanjem određenog ulja masaža može biti na primer antistresna, anti-celulitna, balansirajuća i tako dalje.

ayurveda-masaza-tela

Ayurvedska masaža

Ayurveda ili “umeće življenja” je filozofija i tradicionalna medicina, nastala u Indiji pre nekoliko hiljada godina. Njena suština jeste postizanje dugovečnosti uz pomoć mudrosti i potpune brige o nama samima.
Ayurvedskom masažom se harmonično deluje na kožu i na druga čula i na taj način se stabilizuje i obnavlja energija u telu. Masaža je specifična jer je krojena po klijentu, odnosno zavisi od njegove duše (Vata, Pitta, Kapha tip).

holisticka-masaza-tela

Holistička masaža

Holistička masaža je posebna i izuzetna jer deluje na biće u celini tako što uspostavlja harmoniju na mentalnom, emocionalnom i fizičkom novou. To je masaža kojom možemo umiriti misli i uvesti se u duboku relaksaciju, što nam je svima potrebno da bismo ublažili posledice savremenog života.
Koristi elemente Shiatsu, Ayurvede, refleksologije, Thai masaže, masaže toplim jastučićima sa začinima, akupresure glave i stomaka, limfne drenaže, pasivnog istezanja…Sinteza tehnika daje snagu masaži jer ona deluje na suptilne energetske kanale, čakre, akupresurne tačke, a time na spiritualno u biću.

limfna-drenaza-masaza

Limfna drenaža

Limfna drenaža je prijatan tretman koji može učiniti mnogo da se osećate bolje i da poboljšate kvalitet svog zdravlja. Manuelna drenaža se izvodi posebnim pokretima, najviše u oblasti nogu, stopala, bokova, ruku, stomaka... Blagotvorni efekti limfne drenaže na celokupno zdravlje su mnogobrojni: stimuliše imuno sistem, uklanja otoke, pomaže regeneraciju tkiva, umanjuje celulit, relaksira telo i povoljno utiče na teksturu kože i povratak mladalačke svežine kože.

reflexomasaza-stopala

Refleksologija

Posebna tehnika tradicionalne medicine koja se bazira na masaži stopala. Naša stopala su refleksna slika kompletnog organizma i svaki organ ima svoju tačku na stopalu. Masira se laganim pritiscima celo stopalo i posebno se obrađuju mesta gde postoji neka blokada.
Ovom metodom može da se pronađe eventualno žarište i pomogne kod pojedinih tegoba. Refleksnom masažom stopala takođe se uspostavlja pravilno kruženje energijeako je ona na nekom mestu prekinuta.

orang-malu-masaza-tela

Orang - Malu masaža

Orang-Malu je jedna forma masaže koja nam dolazi sa istočnog kontinenta i pomaže da se uspostavi ravnoteža izmedju tela i duha. Temelji ove masaže nalaze se u filozofiji koja se nalazi u drevnom kipu „Orang-malu“. On je indonežanskog porekla, a simboliše skromnost, snagu,energiju i krug života.
Pored opuštajućih manuelnih tehnika masaže, u Orang-malu tehnici se koriste drveni rolovi (kayu’s) koji su različitog oblika i veličine, tako da mogu da prate sve linije tela. Pored toga što pospešuje oslobađanje i eliminaciju štetnih materija iz mišića, Orang-malu ima veoma pozitivan uticaj na disanje, organe za varenje, cirkulaciju krvi i na rad limfnih žlezda.

parcijalna-masaza-ledja

Parcijalna masaža leđa

Parcijalna masaža leđa traje 30min,pored ručne masaže određenim preparatima koristimo i bioptron lampu, parafin, forezu, tople herba jastučiće...
Masažu je potrebno ponavljati dva do tri puta nedeljno dok se otklone tegobe a zatim nastaviti sa održavanjem jedanput nedeljno. Uz masažu klijentu se preporučuje i upražnjavanje određenih vežbi.

maderoterapija-masaza

Maderoterapija

MADEROTERAPIJA u prevodu znači 'terapija DRVETOM'. Poreklo vodi iz Kolumbije i predstavlja masažnu tehniku u grupi anticelulit masaža i limnfih drenaža. Izvodi se specijalno dizajniranim drvenim napravama isključivo od strane obučenog terapeuta.

Zakažite masažu odmah na telefon +381 66 195620 ili preko mejla natasa@nactivebellezza.rs.