Color terapija

cubo

Život bez boja nam se čini nezamislivim. Svaka boja je suptilno povezana sa nizom iskustava i asocijacija. Neke od njih su veoma idiosinkratske, dok druge nose više univerzalno značenje.

Otkrivanje asocijacija koje imamo oko boja je način da shvatimo sebe, i što je još važnije, daje nam mogućnost da drugima kažemo ko smo.

Dobrobiti korišćenja boja našli su primenu u color terapiji.

Ova vrsta tretmana uključuje izlaganje svetlu određene frekvencije radi tretiranja određenih stanja organizma.

Elektromagnetski talasi nas stalno okružuju, a boja je deo tih talasa. Svakoj ćeliji u telu potrebna je svetlosna energija. Naše ćelije upijaju boju, a to utiče na nas na svim nivoima, fizički, emocionalno i duhovno.
Svaka boja ima različitu frekvenciju, te na taj način različito deluje na organizam. Smatra se da boje duge, crvena, plava, zelena, narandžasta, žuta, ljubičasta i indigo korespondiraju sa glavnim energetskim centrima u telu, odnosno sa sedam glavnih čakri.
Ako prolazimo kroz teške situacije, ili patimo od bolesti naše čakre biće u disharmoniji. Ravnoteža energije u čakrama je od vitalnog značenja za funkcionisanje organizma.

Crvena – stimuliše i unosi toplinu, zbog toga se smatra efikasnom za povećanje energije, protiv umora, prehlade. Primenu nalazi u lečenju donjeg dela kičme, mišića i zglobova, zaustavlja zapaljenske procese, kod osećaja tromosti, umora i letargije.
Crvena boja pozitivno utiče na cirkulaciju, zbog čega je korisna za osobe sa niskim krvnim pritiskom. Stimulišuće deluje na sve organe i čula. Opušta ukočena područja.
Povezana sa korenskom čakrom.

Narandžasta -stimuliše kreativno razmišljanje i entuzijazam, i pomaže u asimilaciji novih ideja.
Podstiče prosperitet, optimizam, energiju. Korisna je za bilo koji problem sa radom creva, koristi se i u lečenju anoreksije. Dobra je pomoć kod menopauze, zato što deluje na uravnotežavanje hormona.
Narandžasta boja utiče na rad nadbubrežnih žlezda, creva, trbuha i bubrega.
Povezana je sa sakralnom čakrom.

Žuta- boja optimizma, sreće i entuzijazma.
Korisna za probleme sa jetrom, crevima, žučnom kesom, bešikom. Podstiče varenje i stolicu.
Žuta boja isto tako utiče i na kožu i nervni sistem. Čisti i otklanja toksine iz tela. Dobra je za otklanjanje celulita, kao kontrolor telesne težine.
Povezana sa solarnim pleksusom.

Zelena – boja harmonije, ravnoteže, stabilnosti i sigurnosti. Ima umirujući efekat na telo. Čisti i balansira energiju, pružajući osećaj mira, harmonije i obnavljanja.
Zelena boja upravlja timusnom žlezdom. Pomaže kod problema sa očima, srcem, kod upala, alergija, infekcija, reguliše krvni pritisak i cirkulaciju.
Povezana sa srčanom čakrom.

Plava – boja spokoja i harmonije. Pomaže umirivanju uma.
Može da smanji krvni pritisak i temperaturu tela.
Plava boja upravlja štitnom i paraštitnom žlezdom. Nalazi primenu kod insomnije, stresa, migrena, kod dermatitisa, akni, zubobolje, ukočenosti vrata i kod svih vrsta bola.
Povezana sa grlenom čakrom.

Indigo- boja intuicije i percepcije.
Pomaže kod problema sa plućima, astmom, sinusima, kod stanja koja su povezana sa očima, ušima i nosem.
Podstiče zatezanje, toniranje i učvršćivanje kože.
Povezana sa čeonom čakrom.

Ljubičasta - pomaže kod problema sa kostima, glavoboljom. Smiruje nervni sistem, umiruje i opušta mišiće. Podstiče jačanje imunog sistema i rad hormona.
Ljubičasta boja smatra se da podstiče spiritualnost, imaginaciju, inspiraciju, intuiciju i transformaciju.
Povezana sa krunskom čakrom.

Zakažite tretman odmah na telefon +381 66 195620 ili preko mejla natasa@nactivebellezza.rs.

Zakažite tretman

Radnim danima od 10 do 20h
Subotom od 10 do 16h

+381 11 339 0864

natasa@nactivebellezza.rs