piling tela3

Najveći i najsloženiji organ tela koji nas štiti, koji nam daje mogućnost da osećamo, kkroz koji i dišemo, u kome ima pregršt nervnih završetaka je koža.

Ako želimo da bude zdrava, mekana i sjajna bitno je priuštiti joj negu kakvu zaslužuje a to sve započinjemo pilingom.

Potrebno je sa kože redovno uklanjati nečistoće, odstraniti gornji mrtvi sloj kože koji eliminišemo jednom od nekoliko vrsta pilinga koji su u našoj ponudi.

Odstranjujući višak mrtvog tkiva podstiče se prirodna regeneracija površinskog sloja kože.

Slani tretmani, pilinzi podrazumevaju aromatizovanu morsku so i ulje. Ovakav piling se nanosi blagom masažom, ostavlja se na koži tela i dodatkom termo grejača dobijalo prijatno pakovanje tela koje doprinosi boljoj regeneraciji koze. Nakon spiranja ovog pilinga radi se blaga masaža preparatima koji se određuju prema stanju i tipu kože kao i prema senzibilitetu samog klijenta.

Enzimski piling ili se još naziva biološki piling prirodno ubrzava regeneraciju ćelija. Koži se obezbeđuju hranjive materije i pojačava se sinteza kolagena i elastina koji osiguravaju čvrstoću i elastičnost. Ovaj piling sadrži enzime tj fermente, proteine koji mogu da izazovu biohemijsku reakciju u organizmu. Koristimo ga kod svih osetljivih koža, koža sklonih iritacijama, za pripremu kože kod nekih drugih tretmana tela i tamo gde je potrebno češća primena pilinga.

Hemijski piling je nanošenje određenih vrsta kiselina koje uklanjaju mrtvi, oštećeni sloj kože .
Postoji jako mnogo kiselina po vrsti kao i po koncetraciji samog preparata, neke od njih spadaju u domen dermohirurgije.

Hemijski piling je odličan za tretiranje hiperpigmentacija, akni, bora ,ožiljaka, ožiljaka od akni itd.
Kao i kod kože lica , hemijski piling se na telu ne radi kada postoji tendencija izlaganja suncu.
Idealan je kao priprema kože za tretmane tela koji uključuju procedure u suzbijanju i eliminaciji celulita kao i kod tretmana regeneracije ožiljnog tkiva i strija.