Maderoterapija - efikasno protiv celulita

Šta znamo o celulitu?

Znamo da celulit  predstavlja prodor prekomerne nagomilane masnoće kroz kolagenska vlakna vezivnog tkiva kože usled dejstva hormona, smanjene lokalne cirkulacije, prekomerne uhranjenosti i drugih faktora.

Šta to znači?

To znači da je naš vezivni sistem kože popustio pred naletom masnoće i trudi se da nam na to ukaže. Uporno.

Takođe ono što znamo o celulitu jeste da na njega utiče smanjena cirkulacija limfe. Magično, nakon izbacivanja viška vode i uvođenja metabolizma u balans celulit se smanjuje i nestaje.

Do sada smo imali prilike da se upoznamo sa raznoraznim tehnikama odbrane od najvećeg  neprijatelja žena. Mnoge su uspešne ali do sada nismo upoznali uspešniju nehiruršku i neinvazivnu metodu otklanjanja celulita kao što je MADEROTERAPIJA.

MADEROTERAPIJA u prevodu znači 'terapija DRVETOM'. Poreklo vodi iz Kolumbije i predstavlja masažnu tehniku  u grupi anticelulit masaža i limnfih drenaža. Izvodi se specijalno dizajniranim drvenim napravama isključivo od strane obučenog terapeuta.

Maderoterapija utiče na otklanjanje celulita:

  • otklanjanjem viška limfe i ubrzanjem limfotoka: time se postiže bolje otklanjanje toksina iz tela i ubrzava celokupan metabolizam, smanjuje pritisak viška tečnosti na krvne sudove, poboljšava ishranjivanje tkiva.
  • mehaničkim dejstvom na masno tkivo: razbijanjem membrane masne ćelije i trajnim smanjivanjem njihovog broja u potkožnom tkivu
  • ubrzanjem cirkulacije: maderoterapija intenzivno ubrzava cirkulaciju čime se otklanja glavni uzrok nastanka celulita

Kombinacija naprava, njihov specifični dizajn, savršeno osmišljena tehnika čine maderoterapiju specifičnom i veoma učinkovitom anticelulit tehnikom koja za mnogo kraći vremenski period postiže rezultate dugotrajnih serija klasične manuelne anticelulit masaže. Takođe, ne dovodi do povređivanja tkiva i samim tim je jo-jo efekat izbegnut.

Maderoterapija je kao samostalna tehnika veoma uspešna ali takođe idelano "priprema teren" za primenu kozmetičkih preparata za smanjenje masnih naslaga i zatezanje kože. Ubrzanjem cirkulacije se povećava penetracija aktivnih supstanci. Otklanjanjem limfe se postiže efikasniji učinak aktivnih supstanci – mnogo koncentrovanije deluju na tkivo u odnosu na tkivo koje je okruženo limfom. Mehaničkim dejstvom na membranu masnih ćelija pomažu aktivnim supstancama da utiču na masnu ćeliju.

Samim tim, jedino iskusni i obučeni terapeut može BEZBEDNO i USPEŠNO sprovoditi maderoterapiju ali i STRUČNO osmisliti EFIKASAN program za uklanjanje celulita i masnih naslaga.

Šta se može desiti ukoliko nestručno izvodite maderoterapiju?

  • povrediti vezivno i potkožno masno tkivo klijenta
  • povrediti krvne sudove klijenta i uzrokovati zdravstveni problem
  • uzrokovati problem protoka limfe i stvaranje otoka, u ekstremnim situacijama povrediti limfne čvorove i uzrokovati ozbiljan zdravstveni problem
  • dovesti do pojave 'jo-jo' efekta nakon čega se celulit vrati u mnogo većem obimu i količini

Maderoterapija koliko nije invanzivna toliko nestručno izvedena upravo to može i da postane. Nemojte dozvoliti sebi da se zbog jednog neuspešnog tretmana dovede u pitanje vaša odgovornost i stručnost.

Leave a comment


Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.


Zakažite tretman

Radnim danima od 10 do 20h
Subotom od 10 do 16h

+381 11 339 0864

natasa@nactivebellezza.rs

NactiveBellezza

Tim stručnjaka na čelu sa Natašom Marković već dugi niz godina radi na očuvanju zdravlja svojih klijenata kao i na prirodan način negovanju tela i lica.

Naš studio se bavi klijentom na holistički način, uzimajući u obzir stanje u kome je klijent prvi put došao kod nas, njegove navike, profesija kojom se bavi, mogućnost klijenta da poboljša zdravlje a samim tim da izgleda i lepše i negovanije.

Pronađite nas na mapi

Kontakt podaci

Nactive Bellezza d.o.o.
PIB: 107803434
Matični broj: 20875291

natasa@nactivebelleza.rs

+381 11 3390864

Bulevar Despota Stefana 95/3,

11000 Beograd

Copyright © 2023 | Nactive Belleza | Pravila korišćenja & Politika privatnosti